Ps. Musiałam nalać po same brzegi, bo myłam na bieżąco :) To po lewej to, nie patrzcie, to mieszanka musztard, których też potrzebowałam tamtego dnia ;)
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżeczki ketchupu
- 2 łyżeczki chrzanu (użyłam chrzan z imbirem)
- 2 łyżeczki sosu sojowego jasnego
- świeżo zmielony pieprz
- mały pęczek szczypiorku razem z cebulkami
- 2 łyżeczki sosu tabasco
- skórka otarta z jednej cytryny
- duża szczypta domowej przyprawy korzennej
* jeśli nie dodasz sosu sojowego, skórki cytryny, przyprawy korzennej, a w to miejsce użyjesz 2 łyżeczek sosu Worcestershire to zrobisz dressing rosyjski :D
Wykonanie:
Cytrynę sparzyłam wrzątkiem, zesterem ściągnęłam skórkę. Szczypiorek umyłam, wysuszyłam i posiekałam. Następnie wrzuciłam do dzbanka blendera, dołożyłam resztę składników i wszystko razem zmiksowałam. Gotowe!
SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :)