O dressingu rosyjskim wspominałam Wam przy kanapkach Reuben. Wtedy jak na złość nie mogłam nigdzie dostać sosu Worcestershire, więc kombinowałam po swojemu i wyszedł pyszny dressing nierosyjski. Dziś napiszę i podam dokładny przepis na dressing rosyjski idealny do pastrami, ale także do domowych burgerów, frytek itd. Jest bardzo prosty i robię go często, bo jadamy go też z kanapkami. Tym razem przydał mi się do Pizzy Cazone w stylu Reuben. Mówię Wam, pyszności!
Składniki:
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżeczki ketchupu
- 3 łyżeczki chrzanu
- 2 łyżeczki sosu Worcestershire
- 1 nieduża cebula
- świeżo zmielony pieprz
- szczypta mielonego chili
Wykonanie:
Wszystkie składniki umieściłam w pojemniku blendera i zmiksowałam na gładką i aksamitną masę. To wszystko Kochani. Potem sos przełożyłam do miseczki,wstawiłam do lodówki i zabrałam się za robienie pizzy.
SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :)