Składniki:
- 160 ml mleczka kokosowego
- 3-4 łyżki ryżowej kaszki Nestle owoce leśne
- garść truskawek ( u mnie mrożonych)
- syrop klonowy
Wykonanie:
Mleczko wlałam do rondelka i postawiłam na małym płomieniu, doprowadziłam do zagotowania się. W czasie, w którym mleko się gotowało zabrałam się za truskawki, które wyciągnęłam z zamrażarki kilka godzin wcześniej, wyłożyłam je do małego rondelka i na małym ogniu podgrzewałam, puściły sok, dolałam niecałe dwie łyżki syropu klonowego i dalej podgrzewałam, aż sok się troszkę zredukuje. Potem przepuściłam je przez praskę. Kiedy mleko się zagotowało, zestawiłam je z ognia, wsypałam kaszkę, wymieszałam dokładnie i przełożyłam do malutkiego słoiczka, na wierzch wyłożyłam ciepłe truskawki.
SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :)