kwietnia 04, 2017

Koktajl Jagodowo - Orzechowy, bez cukru


Książka "Juiceman" - Andrew Cooper tak mnie wciągnęła, że znowu nabrałam ochotę na koktajle. Oczywiście jak przyszła ochota, to już, teraz i natychmiast! Tak więc nie było czasu na przygotowanie mleka z roślinnego. Pokombinowałam z krowim mlekiem, woda mineralną i do dzbanka blendera wrzucałam to co zdrowe i wartościowe. W efekcie uzyskałam bardzo dobry koktajl, w którym mimo dodatku spiruliny nie było czuć glonami, a i kolor nie stał się zielonkawy jak to zwykle bywa ze spiruliną, która jest bardzo wartościowym i bogatym w składniki niezbędne dla naszego organizmu. Jeśli macie ochotę więcej poczytać o spirulinie zapraszam do postu Spirulina, co, jak, z czym i dlaczego?


Składniki:
  • ok 10 szt orzechów brazylijskich
  • 2 garści jagód leśnych
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżka jagód goji
  • 1 łyżka nasion konopi
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • szczypta różowej soli himalajskiej
  • 1 płaska łyżeczka spiruliny
  • 1 łyżka karobu
  • mleko
  • niegazowana woda mineralna


Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki wrzuciłam do kielicha blendera, wlałam około 250 ml mleka, 250 ml wody mineralnej i wszystko razem zmiksowałam. Prawda jakie to proste? A jakie smaczne!
SMACZNEGO życzy

Copyright © 2016 Blondynka Gotuje , Blogger