Książka "Juiceman" - Andrew Cooper tak mnie wciągnęła, że znowu nabrałam ochotę na koktajle. Oczywiście jak przyszła ochota, to już, teraz i natychmiast! Tak więc nie było czasu na przygotowanie mleka z roślinnego. Pokombinowałam z krowim mlekiem, woda mineralną i do dzbanka blendera wrzucałam to co zdrowe i wartościowe. W efekcie uzyskałam bardzo dobry koktajl, w którym mimo dodatku spiruliny nie było czuć glonami, a i kolor nie stał się zielonkawy jak to zwykle bywa ze spiruliną, która jest bardzo wartościowym i bogatym w składniki niezbędne dla naszego organizmu. Jeśli macie ochotę więcej poczytać o spirulinie zapraszam do postu Spirulina, co, jak, z czym i dlaczego?
Składniki:
- ok 10 szt orzechów brazylijskich
- 2 garści jagód leśnych
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżka jagód goji
- 1 łyżka nasion konopi
- 1 łyżeczka cynamonu
- szczypta różowej soli himalajskiej
- 1 płaska łyżeczka spiruliny
- 1 łyżka karobu
- mleko
- niegazowana woda mineralna
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki wrzuciłam do kielicha blendera, wlałam około 250 ml mleka, 250 ml wody mineralnej i wszystko razem zmiksowałam. Prawda jakie to proste? A jakie smaczne!
SMACZNEGO życzy