- 1 jajko
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka śmietany
- 2 szklanki maki pszennej
- 4 łyżki oleju
- 4 łyżki dżemu
- aromat dowolnie wybrany
- 1 łyżeczka sody
- bakalie
- jabłka pokrojone w kostkę, obtoczone w mące
kwietnia 08, 2013
Babka z dżemem
6 komentarzy:
Cześć, jestem Blondynka.
Jeśli chcesz coś napisać, wymienić myśli, porozmawiać to jest odpowiednie miejsce, w którym dbam o to abyś czuł się bezpiecznie i dobrze.
Jeśli masz zły dzień i i potrzebujesz tu wyładować swoje negatywne emocje - osobiście zaprowadzę Cię do wyjścia, Nie wyprowadzisz mnie z równowagi, więc albo się uśmiechnij albo idź dalej.
Nie rób proszę z tego miejsca tablicy reklamowej, nie bawię się w lajk za lajk itd, nie lubię spamu.
W komentarzach możesz również umieścić zdjęcia dań wykonanych z Blondynkowych przepisów, jeśli chcesz abym wkleiła je do albumu na fan page`u bloga na FB, napisz od razu, że wyrażasz zgodę na ich umieszczenie we wspomnianym albumie.
Nie bój się pytać, zawsze odpowiem i postaram się pomóc.
Czuj się tu dobrze. Życzę Ci aby Twój Dzień był zawsze pełny pozytywnych zdarzeń! Buziaki!
Hmmmm....... do wypróbowania :) lubię bardzo takie "jedno miskowe" przepisy!!!
OdpowiedzUsuńCiasto jest bardzo fajne, mokre. Przepis można dowolnie modyfikować, zmieniać, dodawać, kolorować, można przełożyć ciasto powidłami, każdy pomysł można wprowadzić w życie! Ja piekłam już tak wiele wersji tego ciasta, że nie jestem w stanie zliczyć - za każdym razem efekt był świetny!
UsuńWłaśnie ciacho siedzi w piecu !!!! zrobiłam z orzechami mam nadzieję że wyjdzie i będzie smaczne!!
OdpowiedzUsuńMniam, wyjdzie na pewno! Mam nadzieję, że podzielisz się wrażeniami po degustacji;)
OdpowiedzUsuńCiasto PYSZNE!!!!!!! przepis zostaje już na zawsze:) Pozdrawiam
UsuńWłaśnie dodałam babkę z Twojego przepisu na swojego bloga,zapraszam do podglądnięcia!!!
UsuńPozdrawiam