Dla mnie świetny obiad. Nic dodać nic ująć. Jestem zauroczona świeżym szpinakiem:) Nawet mój syn powiedział, że pyszne, a to już bardzo dużo, bo jak już wiecie jest bardzo wybredny:)
Źródło: nie pamiętam :(
- 150 g świeżego szpinaku
- 150 g serka ricotta
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- masło do smażenia
- 6 naleśników usmażonych np. z tego Tutaj przepisu
- odrobina soku z cytryny
- garść sera żółtego startego na tarce na grubych oczkach

Wykonanie:

Składniki na SOS ŚMIETANOWY:
- 150 ml śmietany kremówki 30%
- 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
- pieprz
- sól
- zioła prowansalskie
Wymieszać kremówkę z przyprawami i czosnkiem. Naleśniki ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem. Na to wylać kremówkę i po wierzchu posypać żółtym serem. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni, 25-30 minut.
SAŁATKA "MOJA IMPROWIZACJA Z RUKOLĄ":
- 2 garście rukoli
- 1 pomidor
- 1/2 ogórka
- szczypiorek
- sos sałatkowy Grecki Knorr
Sos sałatkowy robimy wg przepisu na opakowaniu, warzywa układamy warstwami na talerzu, po wierzchu polewamy sosem Greckim.
SMACZNEGO!!!