Dobra wiadomość: Slush - Ice możemy wykonać też sami w domu, przepis poniżej. Mrożonego arbuza możemy zawsze mieć w zamrażarce, a wtedy Slush zawsze mamy "pod ręką" :)
Orzeźwiające idealnie gasi pragnienie w upalne dni. Można robić wersję zarówno bezalkoholową jak i alkoholową!
Składniki:
- arbuz (pokrojony na kawałki, bez pestek i zamrożony dzień wcześniej)
- sok jabłkowy lub pomarańczowy
- ćwiartka cytryny
- listki mięty
Wykonanie:
Dzień wcześniej arbuza pozbawiamy skóry, kroimy na większą kostkę, usuwamy pestki, przekładamy do woreczka i wkładamy do zamrażarki na całą noc, albo i dłużej ;) Na drugi dzień zamrożonego arbuza wrzucamy do blendera, wlewamy trochę soku jabłkowego lub pomarańczowego (ja wolę z jabłkowym). Soku wlewamy na oko, tak, żeby delikatnie rozrzedzić zamrożonego arbuza. Mamy uzyskać konsystencję topniejącego śniegu. Po zmiksowaniu Slushy - Ice przelewamy do szklanki, dekorujemy ćwiartką cytryny i miętą.
Koniecznie wkładamy grubą rurkę (ja swoje rurki kupiłam w JYSK.
Na koniec delektujemy się orzeźwiającym smakiem naszego Slushy-Ice Arbuzowo - Jabłkowego!
SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :)