lutego 08, 2014

Masło Orzechowe


Jak ja lubię proste przepisy! Masło orzechowe potrzebne mi było do kremu Snikers, bo strasznie się na ten krem napaliłam :) Przepis pochodzi z bloga JustMyDelicious, zaintrygowało mnie dodanie cukru pudru, więc jak coś intryguje - trzeba to koniecznie zrobić. Więc zrobiłam :)

Składniki:
  • 200 g orzeszków ziemnych solonych
  • 2 łyżki cukru pudru

Wykonanie:
Nic prostszego!Orzeszki wrzucamy do blendera i miksujemy. W między czasie wsypujemy cukier puder. Miksujemy do momentu, aż orzeszki zmienią się na tłustą gładką masę. Smak super, mimo tego, że od zawsze byłam sceptycznie nastawiona do masła orzechowego. Moje zdanie od dzisiaj zmieniło się. Nawet mój syn powiedział, że dobre ;)
SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) 


5 komentarzy:

  1. Kurcze, ja tak bardzo lubię jak ktoś dodaje zdjęcia z etapu przygotowania. Odrazu lepiej mi się pracuje i przyjemniej ;-) czy mogłabym prosić o takie owe, moja wdzięczność będzie ogromna. Pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Popracuję nad tym w przyszłości, a jeśli chodzi o masło orzechowe, to po prostu wszystkie składniki wrzucasz do blendera i miksujesz do konsystencji masła, w tym przypadku dodanie zdjęć z etapu przygotowania nie ma sensu :)

      Usuń
  2. O jesuu jakie to dobre i po co ja to robiłam i to jeszcze z poczwórnej porcji.Teraz z łyżką będę latała mniam mniam.Do tej pory w Lidlu kupowałam jak była tydzień amerykański, ale te jest o niebo smaczniejsze. Madziu mam pytanie jakim blenderem traktujesz orzechy. Ja mam robot planetarny Kenwooda i troche się bałam, żeby się nie spalił robiłam impulsowo i ciągle mieszałam. Chyba muszę się rozejrzeć za czymś mocniejszym...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja mam 15 letniego Bosh`a malakser zwykły. Im dłużej miksujesz tym robi się rzadsze :) My lubimy takie po środku :)

      Usuń

Cześć, jestem Blondynka.

Jeśli chcesz coś napisać, wymienić myśli, porozmawiać to jest odpowiednie miejsce, w którym dbam o to abyś czuł się bezpiecznie i dobrze.

Jeśli masz zły dzień i i potrzebujesz tu wyładować swoje negatywne emocje - osobiście zaprowadzę Cię do wyjścia, Nie wyprowadzisz mnie z równowagi, więc albo się uśmiechnij albo idź dalej.

Nie rób proszę z tego miejsca tablicy reklamowej, nie bawię się w lajk za lajk itd, nie lubię spamu.

W komentarzach możesz również umieścić zdjęcia dań wykonanych z Blondynkowych przepisów, jeśli chcesz abym wkleiła je do albumu na fan page`u bloga na FB, napisz od razu, że wyrażasz zgodę na ich umieszczenie we wspomnianym albumie.

Nie bój się pytać, zawsze odpowiem i postaram się pomóc.

Czuj się tu dobrze. Życzę Ci aby Twój Dzień był zawsze pełny pozytywnych zdarzeń! Buziaki!

Drukuj

Copyright © 2016 Blondynka Gotuje , Blogger