marca 23, 2014

Udko Miodowo - Ziołowe, takie jak lubię!


W tym poście pokażę Wam jak ja często przygotowuję udka do pieczenia. Choć robię to coraz rzadziej, bo udka lubi przyprawiać mój syn. W tym poście tak jak w poprzednim będę używać przypraw firmy Kamis. Jestem pod wielkim wrażeniem Przyprawy do kurczaka w młynku - rewelacja! Pod nazwami przypraw ukryłam linki do stron z produktem, ja lubię oglądać zanim kupię, więc tak sobie pomyślałam, że i Wy chętnie pooglądacie to co tak chwalę :) Udko podałam z Ziemniaczkami zapiekanymi w maśle ziołowo - czosnkowym.


Składniki:
  • 1 ćwiartka z kurczaka
  • 1 łyżka miodu naturalnego
  • zioła prowansalskie
  • przyprawa do kurczaka w młynku
  • chili pieprz cayenne 
  • sól morska
  • świeżo zmielony pieprz czarny
  • Masło Czosnkowo - Ziołowe z tego przepisu


Wykonanie:
Ćwiartkę kurczaka dzielimy na połowę. Smarujemy miodem i posypujemy przyprawami z każdej strony. Wkładamy do rękawa do pieczenia, do krótego wrzucamy około 2 łyżki masła czosnkowo - ziołowego. Pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Obok w drugim rękawie piekłam ziemniaczki zapiekane z masłem czosnkowo - ziołowym. Wyszło pysznie!
SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :)


Copyright © 2016 Blondynka Gotuje , Blogger