grudnia 31, 2014

Makaron Spaghetti z Anchois, Czosnkiem, Chili i Rukolą


Tego dnia gotować mi się najnormalniej w świecie nie chciało. W takich sytuacjach makaron jest idealny, szybko i smacznie. Tak jak lubię. Z anchois musimy uważać, bo są niesamowicie słone, dlatego nie ma potrzeby używania dodatkowej soli. Rukola wrzucona na wrzątek, pozytywnie mnie zaskoczyła. A i własnie, wiecie, że anchois potrafią się rozpuścić? :) Ja już wiem.



To ostatni przepis w tym roku, ale spokojnie, jutro Nowy Rok, będą nowe przepisy, nowe pomysły i może coś na tym blogu zmienię :) Tymczasem życzę Wam, aby cały nowy rok była dla Was cudownym rokiem. Rokiem, w którym spełnią się Wasze marzenia, rokiem radości, pozytywnych myśli i pozytywnego nastawienia. No to co Kochani, Szczęśliwego Nowego Roku! I do zobaczenia jutro :)


Składniki:

Wykonanie:
W dużym garnku wstawiamy dobrze osoloną wodę na makaron. W czasie, w którym makaron nam się gotuje, my spokojnie możemy zająć się wokiem, do którego wlewamy oliwę z oliwek, na rozgrzaną dodajemy fileciki anchois i drobno pokrojony czosnek, oraz posiekaną papryczkę chili. Smażymy do czasu aż fileciki anchois się rozpuszczą. W momencie, w którym makaron dogotowuje się wrzucamy do garnka rukolę i gotujemy jeszcze 2 minuty. W tym czasie dodajemy pokrojone pomidory i smażymy jeszcze chwilę. Na koniec pozostaje nam odcedzić makaron z rukolą, wyłożyć do woka i dobrze wymieszać, smażąc chwilkę. Makaron wykładamy do talerzy i podajemy na ciepło.
SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :)


/*post zawiera lokowanie produktu - Wok linii Granitium firmy Ballarini/
Copyright © 2016 Blondynka Gotuje , Blogger