- 2 nieduże cukinie
- 2 nieduże cebule
- 3-4 ząbki czosnku
- odrobina oleju ( u mnie kokosowy rafinowany)
- 2 kawałki kiełbasy (u mnie jakaś śląska)
- 1 szklanka kaszy bulgur pszenny
- przecier pomidorowy (ok. 500 g)
- sól
- pieprz
- papryka mielona ostra lub łagodna
- koperek świeży
- cukier
- kurkuma
- liść laurowy
- ziele angielskie
- ciecierzyca konserwowana
lipca 07, 2016
Ciecierzyca z Cukinią w Sosie Pomidorowym z Kaszą Bulgur
2 komentarze:
Cześć, jestem Blondynka.
Jeśli chcesz coś napisać, wymienić myśli, porozmawiać to jest odpowiednie miejsce, w którym dbam o to abyś czuł się bezpiecznie i dobrze.
Jeśli masz zły dzień i i potrzebujesz tu wyładować swoje negatywne emocje - osobiście zaprowadzę Cię do wyjścia, Nie wyprowadzisz mnie z równowagi, więc albo się uśmiechnij albo idź dalej.
Nie rób proszę z tego miejsca tablicy reklamowej, nie bawię się w lajk za lajk itd, nie lubię spamu.
W komentarzach możesz również umieścić zdjęcia dań wykonanych z Blondynkowych przepisów, jeśli chcesz abym wkleiła je do albumu na fan page`u bloga na FB, napisz od razu, że wyrażasz zgodę na ich umieszczenie we wspomnianym albumie.
Nie bój się pytać, zawsze odpowiem i postaram się pomóc.
Czuj się tu dobrze. Życzę Ci aby Twój Dzień był zawsze pełny pozytywnych zdarzeń! Buziaki!
a gdzie bambusy?!?!?!
OdpowiedzUsuńKoperek, cukinia i bambusy to dla mnie kiepskie połączenie Małgosiu :)
Usuń