- ok. 100 g (niepełna szklanka) mąki owsianej - ja dodałam troszeczkę więcej bo chciałam gęściejsze ciasto
- ok. 130 g (pół szklanki) gęstego puree z dyni (u mnie z dyni hokkaido)
- 1/2 szklanki mleka
- 1 jajko
- 2 łyżki cukru
- 1,5 łyżeczki przyprawy do dań z dyni
- 3-4 słodkie jabłka
- odrobina oleju do smażenia (u mnie nierafinowany olej kokosowy)
października 29, 2016
Jabłka w Cieście Dyniowym
2 komentarze:
Cześć, jestem Blondynka.
Jeśli chcesz coś napisać, wymienić myśli, porozmawiać to jest odpowiednie miejsce, w którym dbam o to abyś czuł się bezpiecznie i dobrze.
Jeśli masz zły dzień i i potrzebujesz tu wyładować swoje negatywne emocje - osobiście zaprowadzę Cię do wyjścia, Nie wyprowadzisz mnie z równowagi, więc albo się uśmiechnij albo idź dalej.
Nie rób proszę z tego miejsca tablicy reklamowej, nie bawię się w lajk za lajk itd, nie lubię spamu.
W komentarzach możesz również umieścić zdjęcia dań wykonanych z Blondynkowych przepisów, jeśli chcesz abym wkleiła je do albumu na fan page`u bloga na FB, napisz od razu, że wyrażasz zgodę na ich umieszczenie we wspomnianym albumie.
Nie bój się pytać, zawsze odpowiem i postaram się pomóc.
Czuj się tu dobrze. Życzę Ci aby Twój Dzień był zawsze pełny pozytywnych zdarzeń! Buziaki!
Jak cudownie to wygląda! :) Zapraszam na swój blog kulinarny. https://jaglusia.wordpress.com/
OdpowiedzUsuńlubię jabłka w cieście, ale w dyniowym jeszcze nie próbowałam:) wyglądają smakowicie!
OdpowiedzUsuń