marca 03, 2014

Ekspresowy Deser z Resztek


Taki deser możemy wyczarować ze składników, które pozostały po wykonaniu Tortu Straciatella z Malinami. Lekki krem, starta czekolada, maliny i listki mięty. Pysznie wyszło! Na sam spód ułożyłam ścinki ciasta czekoladowego, potem krem, następnie posiekaną czekoladę, maliny, potem znowu krem, czekolada, maliny, listki mięty. Prawda, że łatwo?




5 komentarzy:

  1. Mogłabyś podać ilość składników na 2 takie pucharki? :) Nie będę robiła tortu, dlatego potrzebuję tylko na taki mały deser :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 250 g kremówki 36%
      125 g serka mascarpone
      cukier puder do smaku
      można dodać ziarenek z połowy laski wanilii, ale nie jest to konieczne
      czekolada gorzka posiekana, świeże maliny

      Z tej ilości może ci wyjść może 4 pucharki, wszystko zależy od tego ile warstw malin i czekolady będziesz miała.Na dno ja poukładałam resztki ciasta czekoladowego, możesz pokruszyć biszkoptu podłużne, ale nie koniecznie.
      Mam nadzieję, że choć troszkę pomogłam :)

      Usuń
    2. Dziękuję bardzo :) W najbliższym czasie spróbuję go zrobić, bo wygląda wyśmienicie :)

      Usuń

Cześć, jestem Blondynka.

Jeśli chcesz coś napisać, wymienić myśli, porozmawiać to jest odpowiednie miejsce, w którym dbam o to abyś czuł się bezpiecznie i dobrze.

Jeśli masz zły dzień i i potrzebujesz tu wyładować swoje negatywne emocje - osobiście zaprowadzę Cię do wyjścia, Nie wyprowadzisz mnie z równowagi, więc albo się uśmiechnij albo idź dalej.

Nie rób proszę z tego miejsca tablicy reklamowej, nie bawię się w lajk za lajk itd, nie lubię spamu.

W komentarzach możesz również umieścić zdjęcia dań wykonanych z Blondynkowych przepisów, jeśli chcesz abym wkleiła je do albumu na fan page`u bloga na FB, napisz od razu, że wyrażasz zgodę na ich umieszczenie we wspomnianym albumie.

Nie bój się pytać, zawsze odpowiem i postaram się pomóc.

Czuj się tu dobrze. Życzę Ci aby Twój Dzień był zawsze pełny pozytywnych zdarzeń! Buziaki!

Drukuj

Copyright © 2016 Blondynka Gotuje , Blogger