czerwca 25, 2016

Kremowy Serek Kanapkowy ze Szczypiorkiem


Banalnie prosto, szybko i smacznie. Serek kanapkowy, taki do smarowania. Od dawna już nie kupuję, tylko robię taki sama. Czasami tylko z solą, czasami z czosnkiem, z ziołami, czy taki jak dziś ze szczypiorkiem. Wystarczy tylko zmiksować kostkę sera białego razem z jakimś dodatkiem na jaki mamy ochotę.



Przy okazji sprawdziłam jak działa jedna z przystawek blendera ręcznego Silver Crest, który właśnie dziś jest w ofercie w sklepach Lidl. Miła niespodzianka, bo ostrze jest nieziemsko ostre, a cały proces miksowania potrwał kilka sekund i dokładnie zmiksował zarówno ser jak i szczypiorek. Tu pojemnik także posiada w zestawie pokrywkę, którą można przykryć zawartość i wstawić na przykład do lodówki. Wczoraj pozytywnie spisała się końcówka miksująca, efekty możecie podejrzeć w poście na Koktajl jagodowy z jarmużem. W najbliższym czasie sprawdzę jeszcze trzepaczkę, która również należy do zestawu tego blendera ręcznego.



Składniki:
  • 250 g sera białego (1 kostka u mnie tym razem chudy ser biały)
  • połowa pęczka szczypiorku (ilość dopasujcie do smaku jaki lubicie)
  • sól ziołowa


Sposób przygotowania:
Tu jak widać na zdjęciu wszystkie składniki umieściłam w pojemniku blendera i zmiksowałam na gładką masę. Jeśli nie zamierzacie jeść sera od razu, przykryjcie go i wstawcie do lodówki.
SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :)

2 komentarze:

  1. mam pytanko: ile taki ser może stać w lodówce? w sensie, czy jak zrobię dzisiaj, to mogę go trzymać do, powiedzmy, środy? czy to już za długo? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Myślę, że lepiej zjeść go tego samego dnia lub maksymalnie następnego.

      Usuń

Cześć, jestem Blondynka.

Jeśli chcesz coś napisać, wymienić myśli, porozmawiać to jest odpowiednie miejsce, w którym dbam o to abyś czuł się bezpiecznie i dobrze.

Jeśli masz zły dzień i i potrzebujesz tu wyładować swoje negatywne emocje - osobiście zaprowadzę Cię do wyjścia, Nie wyprowadzisz mnie z równowagi, więc albo się uśmiechnij albo idź dalej.

Nie rób proszę z tego miejsca tablicy reklamowej, nie bawię się w lajk za lajk itd, nie lubię spamu.

W komentarzach możesz również umieścić zdjęcia dań wykonanych z Blondynkowych przepisów, jeśli chcesz abym wkleiła je do albumu na fan page`u bloga na FB, napisz od razu, że wyrażasz zgodę na ich umieszczenie we wspomnianym albumie.

Nie bój się pytać, zawsze odpowiem i postaram się pomóc.

Czuj się tu dobrze. Życzę Ci aby Twój Dzień był zawsze pełny pozytywnych zdarzeń! Buziaki!

Drukuj

Copyright © 2016 Blondynka Gotuje , Blogger